Claus & Sharon's Travel Blog

Claus & Sharon's Travel Blog

About the Travel Blog / Om Rejsebloggen

We will update the Travel Blog with text and photos as often as possible while we are travelling. Family and friends are invited to comment on our Guestbook.

Vi vil opdatere Rejsebloggen med tekst og fotos så ofte som muligt, når vi er ude at rejse. Familie og venner må meget gerne lægge kommentarer på vores Gæstebog.
Sharon & Claus

2. Verdenskrig i Darwin

DanskPosted by Sharon Payne Sun, January 11, 2015 04:04:53

16/12/14

For at komme til Militærmuseet står vi af bussen ved Fanny Bay. Vi har så 2,7 kms gåtur til East Point. Som de øvrige dage er det varmt og ekstremt fugtigt, så det er lidt af en svedig tur. Vi går gennem en park langs med kysten. Vandet er blåt og varmt, men de tillokkende sandstrande ligger mennesketomme hen. Det frarådes meget bestemt at bade eller blot at soppe mellem 1. oktober og 31. maj på grund af farlige havhvepse, gopler. Deres gift er kraftig nok til at lamme og til tider slå mennesker ihjel.

Militærmuseet er først og fremmest opbygget omkring Japans bombeangreb på Darwin og andre dele af Northern Territory under 2. Verdenskrig. Det første bombardement af Darwin skete d. 19 februar 1942. Et udstillingslokale med lyd, lys og billeder giver et enestående indblik i den voldsomme hændelse. Skibe og bygninger blev ødelagt i overraskelsesangrebet, og mange mennesker mistede livet. Resten af udstillingen indendørs viser med fotos, effekter og personlige historier fra både australiere og japanere krigens gang indtil dens afslutning i 1945. På de udendørs arealer er opstillet militære køretøjer og våben. I bunkers (museet ligger på en tidligere kanonstilling) er udstillinger fra senere krige, hvor Australien har været involveret – fra Korea over Vietnam til vor tids konflikter i Mellemøsten. Da vi begynder at gå de 2,7 km tilbage mod busstoppestedet, standser en billist og spørger, om vi vil køre med. Vi er hurtige til at sige ja, og hvad er mere passende end en chauffør, der er soldat i Darwin.

Vi afslutter vores sidste dag i Darwin på en god restaurant. Menuen står på noget så eksotisk som barramundi (fisk), kænguru og krokodille (smager som kylling). Vandbøffel var desværre udsolgt!