Claus & Sharon's Travel Blog

Claus & Sharon's Travel Blog

About the Travel Blog / Om Rejsebloggen

We will update the Travel Blog with text and photos as often as possible while we are travelling. Family and friends are invited to comment on our Guestbook.

Vi vil opdatere Rejsebloggen med tekst og fotos så ofte som muligt, når vi er ude at rejse. Familie og venner må meget gerne lægge kommentarer på vores Gæstebog.
Sharon & Claus

Krokodille, cyklon og sære billeder

DanskPosted by Sharon Payne Sun, January 11, 2015 03:53:06

15/12/14

Vi tager bussen ind til byen. Bussens passengerer giver os et indtryk af befolkningssammensætningen i Darwin. Omkring halvdelen er aboriginere, mens resten kommer fra forskellige kulturer. Vi går lidt rundt, køber frokost, inden vi tager med den næste bus til ”Museum & Art Gallery of the Northern Territory”. Museet er en sær blanding af naturhistorie, historie, kultur og kunst. Vi går først en lang rampe, hvor der langs den ene side er udstillet dyr (montre med fugle, krybdyr, pungdyr, insekter, sommerfugle, fisk etc.), inden vi kommer til Sweatheart, en udstoppet krokodille.

Vi her nu ikke for krokodiller eller andre dyr. Vi er kommet for at se den permanente udstilling om Cyclon Tracy. Juledag 1974 ødelagde cyklonen 70% af byen og dræbte 66 mennesker. Udstillingen viser med billeder, lydoptagelser og interviews ødelæggelserne til lands og til vands samt den efterfølgende genopbygning.

Inden vi forlader museet går vi gennem resten af udstillingen. Her er en permanent udstilling med aboriginal kunst og kultur, en særudstilling med provokerende og bizarre billeder af kunstneren Rob Brown samt en afdeling viser evolutionen af dyr og planter siden livets oprindelse.

Tilbage i centrum går vi forbi ruinerne af det gamle rådhus, der blev ødelagt af Tracy. Ruinerne står tilbage som mindesmærke. Den anglikanske Kirke blev også ødelagt af cyklonen. Kun indgangsportalen stod tilbage og er nu en del af en ny og moderne kirke.