Claus & Sharon's Travel Blog

Claus & Sharon's Travel Blog

About the Travel Blog / Om Rejsebloggen

We will update the Travel Blog with text and photos as often as possible while we are travelling. Family and friends are invited to comment on our Guestbook.

Vi vil opdatere Rejsebloggen med tekst og fotos så ofte som muligt, når vi er ude at rejse. Familie og venner må meget gerne lægge kommentarer på vores Gæstebog.
Sharon & Claus

Snehvide orkideer

DanskPosted by Sharon Payne Wed, January 07, 2015 05:06:08

11/12/14

Da vi ikke kan få morgenmad på hotellet, begiver vi os til den nærliggende Subway for en sandwich til morgenmad. Vi er kommet lidt sent op, så ideen med at købe billetter til en ”Hop-on/hop-off bus” er ikke helt god. Vi kan ikke udnytte dem fuldt ud. I stedet tager vi undergrundstoget til Botanisk Have. På et kort har vi fundet den korteste rute, der til gengæld betyder to togskift. Botanisk Have har egen metrostation, så det er blot op ad trappen, og vi er i haven. Botanisk Have åbnede i 1859 og dækker et areal på 74 hektar. Da haven blev anlagt i kolonitiden, kom mange af dens botanikere fra Kew Gardens nær London. Havens oprindelige formål var at fremavle landbrugsafgrøder, men der blev også plads til andre træer og buske, hvilket gør haven til en enestående oplevelse i dag. I 1923 begyndte et særligt avlsprogram for orkideer, hvilket har resulteret i et særligt afsnit for disse blomster. Orkide-haven er også det eneste sted, hvor der skal betales for adgang, men det er så afgjort pengene værd. Mere end 60.000 orkideer er plantet i haven, og de udskiftes hele tiden med nye og friske. 12 ansatte er i gang med at pynte op til jul. De arbejder 15 timer om dagen i en uge, før udstillingen er færdig. De binder bla. tusindvis af hvide orkideer fast til hvidmalede stativer for at illudere snedriver. Jeg spørger, hvor længe udstillingen kan holde. ”2 uger, hvis det ikke regner!”

Haven er for stor til, at vi kan se det hele, så vi må vælge. Vi går bla. Evolutions Haven, der med nulevende planter illustrerer (plante-)livets udvikling siden Jordens skabelse, og et lille stykke regnskov, som er ”originalt” og ikke plantet.

Som noget særligt for botaniske haver, har Botanisk Have i Singapore åbnet indtil midnat. Så længe har vi nu ikke tænkt at blive, hvilket er meget godt. Det regnede lidt ved frokosttide, så vi gik i tørvejr for at spise Singapore Laksa, som er rejer i kokossuppe. Her sidst på eftermiddagen er det et ganske andet regnvejr, der kommer ind over haven. Vi søger ly under bougainvillea-buske, men de kan ikke holde os tørre ret længe. Så det er på med regnjakkerne og af sted mod undergrundsstationen. Vi synes ikke rigtigt om idéen med to togskift i gennemblødte bukser, så vi tager den lange tur rundt under Singapore. Så uden skift – og med tørre bukser – kan vi stå af nær vores hotel.